fbpx

Nebaví vás honění se za zákazníky? Díky webu můžou začít shánět oni vás. TIP #27

Otázkou je však: „Jaký mít web, aby přiváděl nové zákazníky?“

Je potřeba si uvědomit, jakým způsobem získáváte nyní nové zákazníky bez internetu. Domlouváte si schůzku, voláte jim nebo posíláte něco zajímavého na email? Pokud vám stávající strategie funguje, tak ji potřebujete přenést na internet a využít technologií, které určité kroky mohou udělat za vás a proces zautomatizovat.

Takže jistě chápete, že nemůžete mít jen statický web jako vizitku, protože když na ulici dáte někomu neznámému svou vizitku, tak s největší pravděpodobností zákazníka nezískáte. Museli byste jich rozdat hodně, aby se našla nějaká statistická vyjímka :) A u webu typu „vizitka“ je to stejné, abyste získali z takového webu zákazníka, tak na něj musíte přivést velkou návštěvnost, aby se stala ta jistá statistická vyjímka a neznámý člověk se stal zákazníkem.

Abyste měli web, který vám vydělává a přivádí nové zákazníky, tak potřebujete zapojit strategii stejnou, jako máte v offline světě. Mně funguje např. strategie „první pomáhej, potom prodávej“. Své potenciální zákazníky na internetu hledám tak, že na svém webu poskytují materiály s „řešením na problém“, který můj potenciální zákazník má a tento materiál vyměním za jeho email, protože bez kontaktu na něj, bych s nim dále nemohl komunikovat.

Konkrétně, když nabízím tvorbu webů, tak na svém webu mám materiály k tomu „jak si udělat web“ nebo „jak mít web, který vydělává“, což jsou právě řešení na problémy, které mí potenciální zákazníci řeší. No a pak v tom offline světě to můžu udělat např. tak, že dám letáčky, kde budu propagovat tyto materiály nebo můžu obvolat firmy a zeptat se jich, jestli jim nyní web vydělává a pokud budou mít zájem tak jim poslat materiál.

Takže v první řadě vůbec neprodávám, ale dávám materiály s řešením problému, získávám kontakty a pak dále s nimi komunikuji a vytvářím důvěru potřebnou k prodeji.

Daniel Križák
Jsem webmaster a markeťák S ÚSMĚVEM :)
Tvorba internetových stránek mne fascinuje od chvíle, kdy jsem na internet nahrál svůj první web. Každý web je pro mne umělecké dílo, které může vidět celý svět. Daleko důležitější však je, jaký přinese užitek. Nesmírně mne na tom baví hledání jednoduchých řešení a možností propojení podnikání a online světa internetu.
Proto s týmem skvělých webmasterů vytváříme osobní, podnikatelské a firemní webové stránky s jednoduchou editací. Takové, které kvalitně prezentují služby, projekty a produkty všeho druhu.
Navíc jsem nadšený do online vzdělávání. Rád předávám své zkušenosti na blogu, videích a návodech nebo seminářích.

21 nejčastějších chyb na webu, kvůli kterým působíte neprofesionálně

Objevte nejčastější chyby na webech, které vám zbytečně ubírají na profesionalitě. V PDF ebooku se také dozvíte možnosti a řešení, jak chyby na svém webu napravit.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Osobní údaje zpracováváme podle těchto zásad.

  • Hodnocení našich služeb
  • OBJEVTE 3 KROKY K

    WEBU, KTERÝ VÁS BUDE KVALITNĚ PREZENTOVAT