Profesionální e-mailová adresa na vlastní doméně zdarma

Používáte stále e-mailovou adresu typu @seznam.cz nebo @gmail.com a podobně? E-mailová komunikace jednoznačně patří k vaší internetové prezentaci a profesionálové používají vlastní adresy. Například jako já adresu [email protected].

Jak už jsem napověděl, já jsem Dan z Webu s úsměvem a jsem webmaster a webdesigner a v tomto článku a videu vám ukážu, jak můžete i vy získat svou vlastní e-mailovou adresu.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Získat vlastní e-mailovou adresu není nic složitého. Ukážu vám způsoby zdarma, ale i placené, které využívají firmy.

V první řadě je potřeba si uvědomit, že abychom mohli mít takový e-mail, kde za zavináčem je naše vlastní adresa, tak si potřebujeme tuto adresu zaregistrovat. Vlastní adresa, nebo-li doména stojí okolo 200 Kč ročně a podrobný postup, jak doménu získat jsem vám ukazoval v minulém článku zde. Tam začněte, pokud zatím nemáte svou doménu a pak pokračujte tady.

Máte-li svou doménu, tak máte dvě možnosti, jak k ní udělat e-mailové adresy:

  1. U poskytovatele vašeho webhostingu.
    Pokud máte na doméně i webové stránky, tak většina poskytovatelů webhostingu, tam kde máte web uložen, dává možnost si k webu založit e-mailové schránky s vaší doménou. Tato služba většinou bývá zdarma, ale můžete se lišit podle poskytovatele. Například, že můžete mít jen určitý počet schránek, které mají nějakou maximální velikost.

    Než začnete zakládat e-maily zde, tak se podívejte ještě na druhou, myslím si, že zajímavější možnost, která je i pro ty, kteří nemají na doméně webové stránky.
  2. Externí poskytovatelé e-mailových služeb.
    Ať už máte na vaší doméně web nebo nemáte, tak je tady řada poskytovatelů e-mailových služeb. A jednoznačně bych zvolil některého z nich, protože poskytují daleko lepší služby než kdybyste měli e-maily právě u webhostingu. Já vám představím 3 nejpoužívanější a ukážu vám přesný návod, jak získat své e-maily u jednoho z nich zdarma.

Google Workspace

Tím prvním je Google Workspace. Pokud jste příznivcem nástrojů od Google, tak jako já, může to být pro vás velmi zajímavá možnost. Máte-li svůj Gmail, tak víte jaké možnosti Google nabízí. A v tomto řešení jde jen o to, mít Gmail a nástroje Google pod vlastní doménou. Plus získat další rozšíření.

Tato možnost je placená a začíná na ceně přes 4 € měsíčně za uživatele. Pokud byste ji chtěli využít je lepší se obrátit na některého partnera Google, který vám pomůže s nastavením.

Microsoft Outlook

Jste-li spíše příznivcem Microsoftu a používáte jejich nástroje a aplikace, tak i zde je stejná možnost mít e-maily s vlastní doménou. Musíte mít však tarif pro firmy, protože u tarifů pro domácnosti umožňují napojení domény jen od jednoho registrátora, kterého nejspíše nemáte. Vybírat můžete tedy z firemních tarifů, které začínají na ceně přes 4 € měsíčně za uživatele.

EmailProfi od Seznam.cz

Třetím a hodně zajímavým poskytovatelem e-mailových služeb je i český Seznam.cz se službou EmailProfi. Pokud navíc už používáte e-mailové schránky od Seznamu, tak bude nadšení o to více. E-mail s vlastní doménou je zde zdarma a navíc získáváte veškeré výhody Seznamovkých schránek. To znamená, že prostředí schránky je stejné jako mají ostatní uživatelé. Máte možnost si vytvořit e-mailových adres kolik chcete a každá schránka má neomezenou velikost.

Pokud nemáte web, ale chcete mít alespoň profesionální e-mailovou adresu, tak tohle je jasná volba. No a pokud máte web, tak i v tomto případě bych spíše volil tuto možnost, než schránky u poskytovatele webhostingu.

Ve videu výše, v čase 4:34 vám prakticky ukážu, jak to propojit s vaší doménou a založit si e-mailové schránky na vlastní doméně.

Daniel Križák
Jsem webmaster a markeťák S ÚSMĚVEM :)
Tvorba internetových stránek mne fascinuje od chvíle, kdy jsem na internet nahrál svůj první web. Každý web je pro mne umělecké dílo, které může vidět celý svět. Daleko důležitější však je, jaký přinese užitek. Nesmírně mne na tom baví hledání jednoduchých řešení a možností propojení podnikání a online světa internetu.
Proto s týmem skvělých webmasterů vytváříme osobní, podnikatelské a firemní webové stránky s jednoduchou editací. Takové, které kvalitně prezentují služby, projekty a produkty všeho druhu.
Navíc jsem nadšený do online vzdělávání. Rád předávám své zkušenosti na blogu, videích a návodech nebo seminářích.

21 nejčastějších chyb na webu, kvůli kterým působíte neprofesionálně

Objevte nejčastější chyby na webech, které vám zbytečně ubírají na profesionalitě. V PDF ebooku se také dozvíte možnosti a řešení, jak chyby na svém webu napravit.

Komentáře
  1. Denisa napsal:

    Právě jsem si koupila doménu a zajímalo by mě, zda je možné přeposílat emaily na můj osobní účet? Např. je možné přeposílat [email protected] na [email protected] (a i odpovídat ze seznam emailu)?

  2. Veronika napsal:

    Ahoj, tady, ale nezískám DNS záznamy pro následné vložení například do SmartEmailingu pro hromadné rozesílky, že?

    • Web s úsměvem napsal:

      Tady ne, ty jsou vidět ve SmartEmailingu a nastavují se pak ale stejným způsobem jako tyto k e-mailu.

  3. Marketa napsal:

    Moc děkuji za tento návod. Zvládla jsem vše v pořádku, mohu dál používat mailingový nástroj. Celkově to zabralo cca 1,5 hodin. Také jsem si rozšířila obzory, že lze využívat i jiné e-mailové nástroje než jen ty, které nabízí webhostingová firma.

    👍👍👍

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Osobní údaje zpracováváme podle těchto zásad.

  • Hodnocení našich služeb
  • OBJEVTE 3 KROKY K

    WEBU, KTERÝ VÁS BUDE KVALITNĚ PREZENTOVAT